Terugblik netwerkevent Doorstartplus

14 oktober 2024
Image
Doorstart +

Op 1/10 organiseerden we het netwerkevent Doorstart+. Dit project van de 3 vakbonden biedt steun aan werknemers die ontslagen worden, zoals bijvoorbeeld bij een herstructurering.  

Het was een bijzonder boeiende en inspirerende namiddag. Samen met de 3 vakbonden, VDAB, outplacementorganisaties en SIA hebben stonden we stil bij de uitdagingen en kansen die werknemers in herstructurering of faillissemententegenkomen. 

Met Doorstart + bieden vakbonden werknemers opnieuw hoop tijdens een van de moeilijkste momenten in hun loopbaan. Door te luisteren naar hun verhalen en hun bezorgdheden serieus te nemen, helpen we mensen om hun toekomst weer in eigen handen te nemen. 

 

 Claudia Vigna van de SERV (Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen) sprak tijdens het event over de cruciale rol van begeleiding "van werk naar werk" en hoe dit werknemers een nieuw perspectief kan geven. Zij benadrukte dat zelf je loopbaan in handen kunnen nemen, een vereiste is voor een duurzame loopbaan. Doorstart+ is hier een voorbeeld van. Bovendien bevestigden zowel VDAB als de outplacementorganisaties dat getroffen werknemers die via Doorstart+ worden begeleid, sneller vooruitkijken, meer openstaan voor het verdere traject en stappen durven zetten naar een nieuwe toekomst. 

 

We zijn trots op de samenwerking met alle betrokken partijen en op het waardevolle werk dat we samen verrichten. Dit event toonde eens te meer aan hoe belangrijk het is om verbinding te maken en krachten te bundelen om werknemers te ondersteunen in moeilijke tijden. 

 We bedanken de aanwezigen voor jullie deelname. Dit heeft bijgedragen aan het succes van deze bijeenkomst. 

 

Wil je meer weten over Doorstart+ en wat we voor jou kunnen betekenen, check ons gratis aanbod op