Jongerenontmoeting in Bogota

Op 29 en 30 oktober verzamelen een 100-tal jongeren in Bogota vanuit alle hoeken van Colombia. De bijeenkomst is georganiseerd door de  CUT ofwel Central Unitaria de trabajadores. Dit is een grote vakbondskoepel in Colombia. Door meer met een stem te spreken willen ze samen sterk staan in de strijd voor meer gelijkheid en rechtvaardigheid.

De jongerenontmoeting verzamelt jongeren die actief zijn in een vakbond maar ook jongeren die de CUT heeft leren kennen op manifestaties. Door ze uit te nodigen op deze bijeenkomst creëert de CUT een toegangspoort tot de vakbond.

De delegatie van ABVV jongeren is uitgenodigd op deze jongerenontmoeting  om te luisteren en om de werking voor te stellen. We hebben het onder meer over de schoolverlaterlessen, de dienstverlening, de acties voor jobstudenten …

De recent aangetreden linkse president Gustavo Petro beroert ook hier de debatten. De historische kans van een linkse president wil de leiding van de CUT niet laten liggen. Ze willen er alles aan doen dat Petro slaagt. Links heeft geen meerderheid in het parlement. Er moet steeds naar compromissen worden gezocht. Alle steun is welkom. Bij de jongeren roept dit vragen op. Uiteraard willen ze ook dat de president slaagt.  De vakbond kan toch niet het verlengstuk van het beleid van de president zijn? Ze willen blijven kritische vragen kunnen stellen.

Een ABVV-delegatie bezoekt van 22 oktober tot 2 november de Colombiaanse vakbonden. Ook ABVV-jongeren is mee. ABVV bezoekt diverse projecten en initiatieven ondersteund door ABVV Algemene CentraleFOS en ISVI


Go to Top