Bepaal mee de koers van het Vlaams ABVV – Bevraging

Op 6 mei 2022 gaat het vierjaarlijks congres van het Vlaams ABVV door. Hier wordt de koers bepaald voor de komende 4 jaar. Alle ABVV-beroepscentrales en gewesten zijn er vertegenwoordigd a rato van 1 afgevaardigde per 2000 leden.

De stem van onze jongerenleden mag uiteraard niet ontbreken op dit congres. De ABVV-Jongerencentrale krijgt 11 congresmandaten.

Dit jaar hebben leden ook bij de voorbereiding van het congres een stem – het zijn de leden die mee bepalen welke thema’s er aan bod komen.

Om jullie te helpen kiezen werden 7 thema-filmpjes gemaakt.
Je kan deze hier nog eens bekijken.
Alle leden van het Vlaams ABVV, en dus ook onze jongeren leden, kunnen uit deze 7 thema’s de drie thema’s kiezen waarmee het Vlaams ABVV aan de slag gaat tussen 2022 en 2026.

Om te kunnen stemmen op het thema van jouw keuze kreeg je als stemgerechtigd jongeren-lid een unieke code in jouw mailbox. In oktober stemden onze jongeren leden hun thema’s naar het congres.
De 3 thema’s met de meeste punten komen aan bod op het congres en bepalen de richting die het Vlaams ABVV uitgaat de komende 4 jaar.
Onze jongerenleden zouden willen dat het ABVV de volgende vier jaar gaat werken rond Betaalbaar wonen, Anders werken en Sociaal beleid.

Liet jij je stem horen? jongeren zijn de toekomst!


Go to Top